Κακλαμάνης Θωμάς

Κακλαμάνης Θωμάς

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αλλάζοντας την αυλή του σχολείου

Σκοπός του εκπαιδευτικού υλικού είναι- μέσα από την προτεινόμενη μεθοδολογία- να οδηγήσει σε  αισθητική και λειτουργική βελτίωση του υπαίθριου σχολικού χώρου.
Για να κατεβάσετε το υλικό κάντε κλικ εδώ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση σε τριήμερο σεμινάριο Δικτύου 24-26 Ιανουαρίου 2014 στο Κ.Π.Ε. Κρεστένων


Το Κ.Π.Ε. Κρεστένων, στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και στα πλαίσια των δράσεων του δικτύου «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας»που συντονίζει,διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δικτύου.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων από Παρασκευή 24 έως και Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και θα έχει ως θέμα:
«Από το αγροοικοσύστημα στο αστικό περιβάλλον: η παραγωγή αγαθών και η διαμόρφωση του αστικού τοπίου»
περισσότερα

Θεματικά Δίκτυα που συντονίζουν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά τη τρέχουσα σχολική χρονιά 2013-2014

Τα Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζουν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) με σκοπό να υποστηρίξουν τα προγράμματα Π.Ε. κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Τα δίκτυα αποτελούν μια οργανωμένη προσπάθεια των Κ.Π.Ε. με σημαντικά πλεονεκτήματα όπως: Οργανωμένη επιστημονική, μεθοδολογική και παιδαγωγική στήριξη (Υλικό) -Ανάπτυξη ενός πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των σχολείων - Επικοινωνία εκπαιδευτικών και μαθητών διαφορετικών περιοχών - Ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και πληροφοριών – Διαμόρφωση προϋποθέσεων για την ανάληψη οργανωμένων δράσεων προσέγγισης και προστασίας του περιβάλλοντος (ενεργοί πολίτες).


ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ( από τον Δημήτρη Γκόντζο Υπεύθυνο ΠΕ Α/θμιας Β'Αθήνας)...

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Διευκρινίσεις για την εγκύκλιο Σχολικών Δραστηριοτήτων



Με αφορμή ερωτήματα που ετέθησαν   σχετικά με την υπ΄ αριθμ. 126889/Γ7/13-09-2013 εγκύκλιο, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τις ακόλουθες διευκρινίσεις (Δείτε εδώ το έγγραφο):

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2013-2014



Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014 τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την παρούσα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ . Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προγραμμάτων προς έγκριση είναι η Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.
Για να κατεβάσετε ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος πατήστε εδώ.